Cursussen

Ontdek het rijke aanbod aan cursussen en workshops aangeboden door kunstenaars op de vlampijpateliers

Ontdek de klei

Tijdens deze middagworkshop ontdek je de (on)mogelijkheden van het materiaal klei. Je gaat naar huis met een geboetseerd beeld of een handgevormde schaal of vaas. De workshop is zowel geschikt voor mensen die nog nooit klei in hun handen hebben gehad als voor hen die die de technieken kennen, maar er thuis niet toe komen om de klei ter hand te nemen. Je werkstuk wordt afgebakken in een klei-oven.

Data:
diverse zaterdagen door het jaar, check mijn website of facebook voor actuele data

Kosten:
€39,50 inclusief materialen, consumpties en afbakken van het werkstuk

De workshop ‘Ontdek de klei’ is ook geschikt voor een familie- of vriend(inn)en-uitje of voor een kinderfeestje. Het maken van een groepswerk behoort ook tot de mogelijkheden.

Beeldhouwen in Steen

Het hele jaar door kun je lessen in beeldhouwen volgen. Op maandag-, dinsdag- en woensdag-avond en op woensdag-ochtend. Stenen van verschillende materialen kun je ter plekke aanschaffen; blauwe, roze, witte albast, serpentijn, en verschillende hardheden speksteen. Gereedschap is er in alle maten en vormen aanwezig. Sokkels in diverse materialen zijn er om zo je beeld de laatste ‘finishing touch’ te geven. Je kunt ter plekke kijken hoe je beeld het beste tot zijn recht komt.

Voor meer informatie: Vivienne Doeland:
06-25 070 919
www.atelieravalon.nl

Beeldhouwen in Steen

Zeefdruk Cursussen – FabLab7

Zeefdruk is een veelzijdige vlakdruktechniek. Heb je altijd al een keer willen zeefdrukken, dan heb je nu de kans het te leren. In mijn atelier op de Vlampijpstraat geef ik, Petra Berghorst, in het voor- en najaar een basiscursus.

Zeefdruk ontleent zijn naam aan het druksjabloon, de zeef, een raamwerk bespannen met een fijnmazig gaas. De zeef wordt voorzien van een lichtgevoelige emulsielaag. Daarna wordt de zeef belicht met een film. Deze hardt de emulsie op de belichte vlakken uit. De emulsie op onbelichte vlakken wordt weggewassen. Hierdoor ontstaan openingen in de zeef waardoor de verf/inkt kan worden gedrukt met behulp van een rakel. Voor elke kleur wordt een zeef gemaakt.

Voor informatie en cursusdata kun je kijken op mijn website:
www.petraberghorst.com
of bel 06-10203639

Schildertechnieken uit de 17e eeuw

geeft cursussen in realistische schildertechnieken. Deze privé-school richt zich op de schildertechnieken uit de 17e eeuw, maar ook impressionistische technieken worden gedoceerd. Er wordt les gegeven in alle aspecten van het oude ambacht. De academie is opgericht door de kunstschilder Gerd Renshof. Naast hem geven ook Cas Waterman en Jaap Wijtenburg les. De lessen worden gegeven op zaterdag en maandag

Voor reserveringen en vragen kunt u ons uitsluitend per mail benaderen.

Voor reserveringen:
workshop-renshof@live.nl

Voor vragen:
renshof.art@hetnet.nl

Gerd Renshof is gespecialiseerd in de schildertechnieken uit de 17e eeuw. Zijn bekendheid als kunstenaar heeft Renshof vooral met stillevens van oude boeken.

Cas Waterman is gespecialiseerd in het menselijk figuur, geschilderd volgens de Hollandse 17e eeuwse technieken.

Jaap Wijtenburg is bekend van zijn miniaturen die hij wereldwijd verkoopt. Hij geeft les in portretschilderen en een basiscursus schilderen.

www.academie-renshof.nl
www.gerdrenshof.com
www.caswaterman.nl