Nieuws

“Het is mijn missie om mensen vriendelijker tegen elkaar te laten zijn”

“We zijn nu in mijn atelier en ik heb al mijn spullen opgeruimd, omdat ik bezig ben met verhuizen. Ik zit hier sinds december 2022 en had eerder ateliers aan het Wolvenplein en aan de Nijverheidsweg. Het contract bij die laatste werd beëindigd en ik ging op zoek naar een nieuwe plek. Omdat ik heel moe werd van het verhuizen, verhuizen en verhuizen, zocht ik een plek waar ik voor langere tijd kon werken. Helaas moet ik ook hier weer weg.

Ik maak hier schilderijen, tekeningen, kalligrafie en soms schrijf ik over mijn werk. Het is een hele fijne ruimte met een groene omgeving. Wanneer ik hier naar binnen stap, ben ik in een andere wereld, een droomachtige. Dat zie je terug in mijn schilderijen. Ik voel me hier goed, krijg energie en kan goed mijn gedachten op papier brengen. 

Mensen vinden mijn werk mooi en interessant. Ze willen vaak blijven kijken en onderzoeken wat ze allemaal zien. De onderwerpen van mijn schilderijen zijn verschillend. Mijn werk is als een venster die de geest opent voor een andere kijk op de mensen en de wereld. Het is mijn missie om mensen vriendelijker tegen elkaar te laten zijn. 

Ik ga de Vlampijpateliers missen en ik hoop dat ik hier terug kan keren. Misschien kan ik via DePlaatsmaker terecht in een nieuwe ruimte aan de 2de Daalsedijk. Ik ben van plan om daar nieuw werk te maken, maar weet nog niet wat. Wat mij daarin vaak helpt is luisteren naar meditatiemuziek. Ik zet dan mijn koptelefoon op, laat alles los en ga naar een andere wereld. Dan ga ik iets doen, soms twee uur, soms drie uur.”

—-
DePlaatsmaker heeft het huurcontract van De Vlampijpataliers per 1 december 2023 opgezegd bij Gemeente Utrecht. Dat betekent dat meer dan zeventig kunstenaars het pand voor 1 maart 2024 moeten verlaten. Melahat Manzouri Fard is een van deze huurders.

Tekst en foto : Raymond Dekker