Wie werken er in de Vlampijpateliers?

Choi Wong

Choi Wong

Fotografie, Grafiek & Overig
In mijn kunst onderzoek ik mensen en hun verbondenheid. Deze onderlinge verwantschap is een steeds terugkerend thema.
Gevonden fotografie vormt de basis van mijn onderzoek.
Dorothé Arts

Dorothé Arts

Beelden / Installaties & Overig
Natuurlijke processen om me heen, zoals ontkieming, groei, woekering en verval, zijn een belangrijke inspiratiebron voor mijn beelden. Als mens proberen we op allerlei manieren grip op deze processen te krijgen.
Eva den Heijer

Eva den Heijer

Teken- en Schilderkunst & Toegepaste kunst
‘All Art Derives From Play’ – a quote of Johan Huizinga (Homo Ludens, 1938), which I totally embrace and try to translate in my work as an artist, but also as a perspective in how we can look at art.
Alissa Landzaat

Alissa Landzaat

Teken en schilderkunst & overige
Ik schilder en teken portretten en ook in mijn vrije werk gebruik ik vaak de menselijke vorm. De afgelopen jaren ben ik ook luchten in combinatie met een stadsgezicht gaan schilderen. In mijn werk probeer ik iets vast te leggen of te vangen wat eigenlijk net verdwenen is; een kwetsbare blik, een vrolijke gedachte achter iemands ogen of een spannende lucht. De context is secundair en daardoor heeft mijn werk vaak een verstilde kwaliteit.
Linda van Staa

Linda van Staa

Beelden / Installaties
Met mijn beelden hoop ik op een aanvullende wijze te communiceren met de medemens. In gesprek en in beweging ontstaan beelden, die de wetmatigheden van levensprocessen verbeelden.
Lisette Koren

Lisette Koren

Beelden / Installaties, Teken- en Schilderkunst
Ik werk vaak vanuit herkenbare structuren (bijvoorbeeld plattegronden), die ik zo bewerk dat er nieuwe dimensies ontstaan. Ik laat me daarbij leiden door toevalligheden, structuren en ingevingen, waarbij nieuwe perspectieven min of meer vanzelf ontstaan.
Lizette Bazuin

Lizette Bazuin

Teken- en Schilderkunst
Ik jut graag langs de vloedlijn. In praktisch ieder schelpje, diertje of skeletje zie ik het wonderlijke van het universum (hoe gedragen dat ook klinkt). Tevens wordt het een herinnering, een herinnering verbeeld en vastgelegd in stilleven.
Bethany Bartran

Bethany Bartran

Teken- en Schilderkunst & Overig
Amerikaanse schilder woonachtig in Utrecht, uit Houston Texas. Ik signeer mijn rommelige, kleurrijke schilderijen altijd met mijn doodlebug. Mijn werk (r)evolueert rondom onze omgevingen: wereldwijde culturele, wetenschappelijke en politieke (gebrek aan) communicatie, atmosferen en vervuilingen ... en niet per se in die volgorde.
Marin Hondebrink

Marin Hondebrink

Beelden / Installaties, Teken- en Schilderkunst
Materialen die snel van staat kunnen veranderen zijn het begin van mijn proces. Als een soort chemicus ga ik te werk. Mijn uitvindingen komen terecht in abstracte schilderijen en sculpturen waar huid letterlijk-en figuurlijk het thema is.
Mary Janssen

Mary Janssen

Beelden / Installaties, Dans, Teken- en Schilderkunst
In mijn werk bevraag ik grenzen. Hoe relateren we ons aan de wereld om ons heen, aan de ander. Worden we daardoor gevormd, bepalen we zelf? Het belichamen van het hier en nu, van het situationele en het universele. Het boeit me hoe we worden in het nomadisch zwerven door een landschap waarmee we wederzijds en onontkoombaar interacteren.
Mieke van den Hoeven

Mieke van den Hoeven

Beelden / Installaties
De verbinding tussen verschillende plaatsen en tijden en de relatie met de omgeving zijn uitgangspunt voor mijn ruimtelijk werk. Door de open constructie en de transparante en spiegelende elementen wordt de omgeving in het beeld opgenomen.
Jan Sakko

Jan Sakko

Teken- en Schilderkunst & Overig
Hoe mensen zich tot elkaar verhouden, dat onderzoek ik graag, vooral als ze onder druk staan: alleen, privé, op het werk, binnen een groter systeem. Het gewone en absurde bestaan naast elkaar. Een beeld, bestaand of imaginair, en materiaal zetten mij aan het werk. Gaandeweg ontstaat iets als een visuele ‘confrontatie’.
Nena Sesic-Fiser

Nena Sesic-Fiser

Teken- en Schilderkunst & Overig
is geboren in Bjelovar (Kroatië), gestudeerd om Academie van beeldende Kunsten Sarajevo ( Bosnië en Herzegovina) en wonend in Utrecht.Zij is schilderes van beroep, maar ook een visueel artieste met multidisciplinaire interesses, filmmaker en animator, danseres en zangeres.
Petra Berghorst

Petra Berghorst

Grafiek, Teken- en Schilderkunst
Mijn werk is meestal gefragmenteerd. De elementen worden in collagevorm samengebracht. De beelden komen voort uit mijn dagelijks leven, uit mijn fascinatie voor kunst in het algemeen en uit de natuur.
Raymond Dekker

Raymond Dekker

Fotografie
Als documentair fotograaf maak graag verhalen met een maatschappelijk thema die ik rauw, eerlijk en in een subtiele vorm van humor verpak.
Roos van der Heiden

Roos van der Heiden

Beelden / Installaties, Boekrestauratie, Boekbinden, Grafiek
Renata Berk

Renata Berk

Beelden / Installaties, Teken- en Schilderkunst & Toegepaste kunst
De complexiteit van groei en verval; de levende materie ontstaat en vergaat en tussen deze momenten door, doet het verwoede pogingen zich voort te zetten.
Severin van Beek

Severin van Beek

Teken- en Schilderkunst
Mijn werk laat door zijn verstilling de kijker even stil staan bij positieve onderwerpen uit het nieuws en bij de natuur.
Tanja Minks

Tanja Minks

Teken- en Schilderkunst
Mijn werk gaat over het oneindige.
De vormen en kleuren zijn geïnspireerd op foto’s van de kosmos, van melkwegstelsels, maar ook van microscopische foto’s.
Jacco de Jager

Jacco de Jager

Teken- en Schilderkunst
Ik maak voornamelijk tekeningen en ben vaak verhalend in mijn werk. Dit komt waarschijnlijk doordat ik altijd al gefascineerd ben geweest door het medium ‘strips’. 4 jaar geleden bracht ik mijn eigen strip uit ‘iObject vs iSubject‘.
Lou Vos

Lou Vos

Teken- en Schilderkunst & Overig
De natuur vormt een belangrijke inspiratiebron voor mijn werk. Wat mij fascineert is de grootsheid, kracht en tegelijkertijd de kwetsbaarheid. De abstracte schilderijen en werken op papier, zijn gebaseerd op reizen naar o.a. het Noorden, daar waar de natuur nog ongerept is en het landschap onaangetast.