Nieuws

Zaterdag 9 en zondag 10 november / Open Vlampijpateliers en Le Mini-Who?

Binnen kijken in de Vlampijpateliers, het kan weer tijdens de jaarlijkse Open Vlampijpateliers. Een inmiddels bekend en geliefd kunstweekend in Utrecht. Meer dan 40 ateliers zijn te bezoeken.

Dit jaar valt dit op zondag samen met Le Mini(Guess) Who?, een muziekfestival met Dutch Underground acts op verschillende locaties in het Cartesiusgebied. Een bruisend kunst- en muziekweekend dus.

De Vlampijpateliers zijn gevestigd in één van de zes voormalige Werkspoorpanden in het Werkspoorkwartier. Als eerste broedplaats in deze creatieve hotspot zijn ze één van de grootste atelierpanden in Utrecht. Er werken meer dan 75 zowel jonge als gevestigde kunstenaars uit diverse disciplines; schilders, tekenaars, fotografen, beeldhouwers, houtbewerkers en ontwerpers. Ook worden er cursussen en workshops gegeven.

Het oude Werkspoorpand, (voormalig directiekantoor van Werkspoor) kent een rijke historie maar staat ook op het punt om grote veranderingen te ondergaan. In het najaar van 2020 zullen de atelierdeuren tijdelijk sluiten en wordt het gebouw aan de Vlampijpstraat 50 grondig opgeknapt, geïsoleerd en van een nieuwe voor- en achtergevel voorzien. Nadien keren de kunstenaars terug; het Werkspoorpand blijft door de opknapbeurt de komende decennia behouden voor autonoom werkende beeldend kunstenaars.

Kom daarom, nu het nog kan, een kijkje nemen in het authentieke pand naar het brede aanbod aan beeldende kunst. In de kantine vind je de bar van Le Mini Who? om tussen kunst en muziek door, de dorst te lessen.

Voor kinderen is er de Vlampijp Kunst Speurtocht; ga op zoek en ontdek de kunstwerken in het pand. Heb je ze allemaal goed? dan kan je je een echte kunstkenner noemen.

Locatie:
Vlampijpateliers
Vlampijpstraat 50
Zaterdag 9 en zondag 10 november 12.00 – 18.00 uur

Meer over Le Mini Who?
www.leguesswho.nl/satellite/le-mini-who