Harold van de Kamp

Harold van de Kamp is fotografisch beeldenmaker en portrettist en werkt met zowel film als digitaal.

Als kunstenaar, fotograaf en beeldbewerker werk ik in opdracht en maak ik vrij werk. Mijn vrije werk maak ik vaak tijdens het reizen, waar ik altijd op zoek ben naar verstilde plekken met een duidelijke verwijzing naar menselijke aanwezigheid. Maar ook maak ik vrij werk in mijn atelier zoals ‘I want you’ waar ik 95 versies met verschillende teksten heb gemaakt.

In opdracht maak ik vooral portretten. Naast directe portretten, ook bewerkte portretten zoals in mijn projecten ‘Cover Yourself’ en ‘Art Thyself’. ‘Cover Yourself’ zijn portretten van mensen op hun favoriete LP-hoes. ‘Art Thyself’ zijn portretten van mensen bewerkt in een klassiek, bestaand schilderij.

Biografie
Harold van de Kamp, Amersfoort 1970, volgde de opleiding fotografische vormgeving aan de HKU. Daar ontdekte hij in de eerste helft van de jaren 90 de mogelijkheden van computers en photoshop, wat niet door iedereen werd gewaardeerd. Eind jaren 90 ontwikkelde Harold zich als webdesigner om na 10 jaar terug te keren naar de fotografie en het bewerken van beeld. Harold drink z’n koffie zwart, reist graag naar Italië en zegt soms ‘Splunge!’

Voor meer informatie:
www.kade104.nl
Facebook
Twitter
Linkedin
Instagram
harold@kade104.nl
06 43 54 46 39