Jacco de Jager

Ik maak voornamelijk tekeningen en ben vaak verhalend in mijn werk. Dit komt waarschijnlijk doordat ik altijd al gefascineerd ben geweest door het medium ‘strips’. 4 jaar geleden bracht ik mijn eigen strip uit ‘iObject vs iSubject‘.

Ik probeer verschillende beeldtalen uit die binnen een werk het meest passen bij het gevoel of verhaal wat ik wil overbrengen. Wel probeer ik niet al te sturend te zijn en vind ik het belangrijk dat er veel in mijn werk(en) overblijft voor vrije interpretatie. Mijn werk is meestal rauw, grimmig en vol zwarte humor. Zelfs als ik lieve dingen probeer te maken hebben ze meestal iets (onbedoeld) sinister. Naast strips als inspiratiebron ben ik ook gefascineerd door hoe we onszelf profileren/presenteren op social media en hoe dit doorwerkt in onze interactie naar elkaar of in hoe we naar elkaar of onszelf kijken, het idee van een identiteit en het in stand houden ervan.

Naast tekeningen maak ik ook elektronische muziek onder de naam ‘ Glitterkots en de Nasmaak ‘ ook terug te luisteren op soundcloud en spotify.

Nieuw nummer! (8 mrt 2019)

Naast mijn vrije werk heb ik ook een parttime baan en maak ik o.a. websites, grafisch werk (DTP), animaties en illustraties

Strip kopen?

Dat kan o.a. bij mij of hier: https://underbelly.nu/

Jacco de Jager (1982, Den Helder)
Studeerde af aan Het Grafisch Lyceum in 2003 en aan de Hogeschool voor de Kunsten in 2007.
Woont en werkt in Utrecht.

www.donorbrain.com
www.jaccodejager.nl
Glitterkots en de Nasmaak
Behance
Ello
Dropr

22
1.172 views