Lou Vos

Fragments of a landscape

De natuur vormt een belangrijke inspiratiebron voor mijn werk. Wat mij fascineert is de grootsheid, kracht en tegelijkertijd de kwetsbaarheid. De abstracte schilderijen en werken op papier, zijn gebaseerd op reizen naar o.a. het Noorden, daar waar de natuur nog ongerept is en het landschap onaangetast. Er vormen zich nieuwe landschappen, geen directe registratie maar een onderzoek naar vormen. Beelden waarin je kan dwalen en steeds andere lagen vindt. Van ver af zie je het grote geheel, maar van dichtbij zijn de details te ontdekken. Net als in een ‘echt’ landschap, je moet er in duiken om het te beleven. Gebruikmakend van structuren uit de natuur ontstaat een nieuw idioom. In de abstractie vind ik de vrijheid om deze ‘landschappen’ te laten ontstaan, te verkennen, en uiteindelijk te herkennen.

Daarnaast maak ik keramiek, veelal Raku-gestookt (een Japanse stooktechniek) gecombineerd met zwerfhout dat ik vind tijdens wandeltochten.

Uit het juryrapport Kunstliefdeprijs 2018:
Haar abstract-lyrische schilderijen in series overtuigen ons telkens weer. In haar werk zoekt Lou Vos naar balans tussen kleur, vorm en vlakverdeling, maar haar werk sterft niet in schoonheid. Er zit een gezochte onvolmaaktheid in iets wat door de afwijking beschermwaardig is. Een kwetsbaarheid die we ook in de natuur tegenkomen.

Lou Vos studeerde af aan de HKU Fine Arts en is sindsdien werkzaam als beeldend kunstenaar. Ze is organisator in de kunstsector en bestuurslid van Art Utrecht.

www.louvos.nl
info@louvos.nl
https://www.instagram.com/lou_vos
https://www.facebook.com/louvos
https://www.linkedin.com/in/lou-vos-a464a233/

121
3.751 views