Roos van der Heiden

Boekrestauratie
Restauratie van boeken en handgemaakte nieuwe boeken.
Heeft u een boek met een ‘open rug’ liggen of vallen de katernen van het vele lezen uit de band? Vaak kan een boek weer heel goed hersteld worden. Ieder kapot boek heeft zo zijn eigenschappen (papiersoort, staat van het leer of linnen van de band) waar ik even naar moet kijken om goed te kunnen beoordelen hoe de restauratie zal verlopen. Aan de hand van deze kennismaking met het boek maak ik een vrijblijvende offerte voor de boekrestauratie.

Boekbinden
Een gastenboek voor een bruiloft, een notitieboekje met als kaft een stukje van je lievelingsjurk die je niet meer past of je Donald Ducks laten inbinden. Wilt u weten wat er allemaal mogelijk is? Zit u met een boekbindvraag? Neemt u gerust contact met mij op en dan kijk ik samen met u of we tot een passend ontwerp kunnen komen.

Zetten en Drukken
Een paar jaar geleden bracht Henny Snellenberg mij in contact met het drukkersvak. Ik heb het dan over hoogdruk. In de kleine drukkerij in de Universiteitsbibliotheek in Utrecht bracht hij mij het vak bij van het zetten van tekst uit losse loden letters en het drukken op een trapdegelpers.

Enthousiast geworden door de lessen van Henny besloot ik zelf ook wat letters aan te schaffen en een kleine proefpers. Wilt u graag een kort verhaal of een gedicht van eigen hand in een kleine oplage laten drukken en vindt u de Baskerville ook een mooie letter? Dan kan ik wellicht iets voor u betekenen!

Over mij
Na mijn opleiding aan de HKU (Fine Art) heb ik op het Art & Design College in Utrecht de opleiding handboekbinden en boekrestauratie gevolgd. Naast mijn activiteiten in mijn atelier werk ik ook in de Universiteitsbibliotheek Utrecht op de conserveringsafdeling.

Boekbinden, Boekrestauratie, Zet- en Drukwerk
Beeldend werk.

130
3.474 views