Nieuws

VLAMPIJPATELIERS PER DIRECT GESLOTEN DOOR GEMEENTE UTRECHT

De Gemeente Utrecht heeft vrijdagavond besloten per direct ons pand te sluiten wegens een onveilige situatie in de elektra.

De werkzaamheden zijn al enkele weken aan de gang, waardoor huurders zonder stroom zitten en niet in hun atelier terecht kunnen.

We verwachten dat er zo snel mogelijk een oplossing komt zodat wij weer aan het werk kunnen in onze ateliers.

Lees meer in het artikel van DUIC

Berichtgeving DePlaatsmaker:

Gisteravond is bekend geworden dat onze locatie de Vlampijpateliers in het Werkspoorkwartier per direct gesloten is. Tijdens een reguliere elektra-keuring zijn een aantal onveilige situaties naar voren gekomen die direct hersteld moeten worden. Uit voorzorg is daarom de elektra afgesloten, waardoor ook de brandmeldinstallatie niet meer werkzaam is. Vanuit haar verantwoordelijkheid als eigenaar van het pand heeft de gemeente Utrecht daarom besloten de hele locatie te sluiten.
Voor onze huurders – voornamelijk professionele beeldend kunstenaars – is dit een heel ingrijpend en onverwacht besluit. Zij kunnen op dit moment onder begeleiding nog wel het pand in om hun spullen op te halen, maar er tot nadere orde niet werken. Het team van DePlaatsmaker voelt met hen mee in dit plotselinge nieuws.
Wel staat de veiligheid van onze huurders natuurlijk voorop. We zijn in overleg met de gemeente en doen samen met hen ons best om zo snel mogelijk tot een oplossing te komen, zodat er weer veilig gewerkt kan worden in de atelierruimtes. A.s. maandagmiddag organiseren we met onze huurders een overleg om te bespreken hoe wij hen op dit moment zoveel mogelijk kunnen ondersteunen en hopen dan meer duidelijkheid te kunnen geven over het verloop van de ontstane situatie.

Vlampijpateliers per direct gesloten